bilmediklerimizenflasyonemeklilikötvdövizRusyaUkraynaakpchpmhpcovidkorona virüsgazete manşetlerihaber
DOLAR

09/05/2022 13:02
A+
A-
Vilayet Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde 9-24 Mayıs tarihleri arasında  park, bahçe, kamu binaları da dahil olmak üzere basın açıklaması, yürüyüş, toplantıların yasaklandığı kaydedildi. Siyasi partiler ve sendikaların yasak kapsamına alınmadığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“İlimizde de, sivil toplum kuruluşları ile başka gerçek ve hukuksal bireyler tarafından, ‘basın açıklaması’ yahut emsal isimler ismi altında düzenlenen aksiyon ve etkinliklerde; iştirakçilerin, bir yerde toplanarak basın açıklamasını gerçekleştirecekleri yere yürüyüş yaparak gittikleri yahut basın açıklaması sonrasında öbür bir yere toplu olarak yürüyerek gittikleri, bu yürüyüşler sırasında pankart, döviz vb. açarak ve slogan atarak yaya ve araç trafiğinin kısmen yahut büsbütün engellediği, kamu huzur ve iyiliğinin tehlikeye düşürüldüğü ve diğerlerinin hak ve hürriyetlerinin kısıtlandığı gözlemlenerek tespit edilmiştir. Bilhassa, halkın ağır olduğu alış-veriş merkezleri, kamu hizmeti görülen bina vb. kuruluşların etrafı, kaldırım ve cadde üzerlerinde yapılan basın açıklaması ile gibisi hareketler, bu aktifliği düzenleyenler ve o civarda bulunan halkın güvenliği açısından sakıncalar doğurabilmektedir. İlimiz sonları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu iyiliğinin sağlanması hedefiyle; siyasi partiler ve sendikaların yapacağı faaliyetler hariç olmak üzere, ilimiz genelinde park/bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya/kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma hareketi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama ve bu üzere tüm faaliyetlerin eylem/etkinliklerin yapılmasının ve bu emelle kent merkezine gelebilecek olan şahısların ve araçların Adana vilayet merkezine girişlerinin, 5442 sayılı Vilayet Yönetimi Kanunun (11/A) ve (11/C) hususları ile 2911 sayılı toplantı Şov Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci unsuru kararları doğrultusunda 09/05/2022 günü saat: 08.00’den başlayarak 24/05/2022 günü saat:23.59’a kadar 09/05/2022 tarih ve 75027471-5113(12470)/10 sayılı olur ile yasaklanmıştır.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.